ING Baş Ekonomistinin Bitcoin Yorumu

ING Baş Ekonomistinin Bitcoin Hakkında Son Raporu


ING bankasının baş ekonomisti Teunis Brosens, 18 Aralık’ta yayınladığı bir raporda bitcoinin kullanım alanının “teknoloji meraklıları, gizlilik takıntısı olan insanlar ve enflasyondan korkan” kişilerle sınırlı kalacağını söyledi.
“Uzun vadede bitcoinin daha geniş kitlelere verebileceği pek bir şey yok. Muhtemelen bir grup kullanıcı arasında kullanılan niş bir ürün haline gelecek” cümleleri yer alıyordu raporunda.
Brosens’in görüşleri son zamanlarda bitcoin dünyasında meydana gelen gelişmelerle pek örtüşmüyor. Tabi bu da kişisel fikridir ve ileride ne olacağını kimse tahmin edemez.
Amerikan borsalarında vadeli işlemlerin başlamış olması bu görüşle çatışan önemli gelişmelerden biri.    Şu anda yaklaşık 18.000$’lık piyasa değeri ve 300 milyar dolarlık pazar payına sahiptir.
Teunis Brosens raporuna şu cümleleride ekliyor. “Bitcoin fiyatındaki oynaklık, tüketiciler için iyi bir ödeme yöntemi olmasını engelliyor. Bitcoinin ödeme aracı olarak kullanılabilmesi için istikrarlı olması gerekiyor. Bugün büyük boy bir latte aldığınız paranızla yarın sadece küçük bir espresso alacak olmanız pek hoş değil.”
Ekonomistin yorumları genel olarak bitcoin hakkında olsa da daha sonra eleştirilerini bütün kripto para dünyasına yönelterek açık kaynak kodlu olmaları gerekçesiyle kitlesel pazarlarda kullanmak için pek uygun olmadığını dile getirdi.
Bitcoin ve kripto parayı negatif eleştiren Brosens, blockchain teknolojisini övmeyi de ihmal etmedi.
“Blockchain, finanstan sağlık hizmetlerine, noterden oy vermeye kadar çok çeşitli alanlarda ilerleme sağlayabilecek etkileyici bir teknolojidir.” dedi.
http://www.buzzimam.com/ing-bas-ekonomistinin-bitcoin-yorumu/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Virasoft Hastalık Teşhisini Daha da Kolaylaştıracak

Mozaik Fotoğraf ile Para Kazanmak Mümkün Mü?