Virasoft Hastalık Teşhisini Daha da Kolaylaştıracak

Virasoft’dan Hastalık Teşhislerini Kolaylaştıracak İcatlar

Virasoft Yazılım, Türkiye’de insan sağlığına yararlı Ar-Ge çalıştırmaları yapan  girişim şirketidir.Geliştirdiği dijital patoloji ürünü ViraPath ve telepatoloji ürünü TelePath ile birçok patolojik hastalığın tanı ve teşhisini daha verimli hale getiriyor ve işlemleri hızlandırıp kolaylaştırıyor.Doktor hatalarının önüne geçerek hastalara daha doğru tedavi yöntemleri sunulmasını sağlıyor.
Virasoft Yazılım
Virasoft Yazılım
Gökhan Hatipoğlu liderliğinde kurulan Virasoft Yazılım (Samet Ayaltı, kurucu ortak & CTO), Eylül 2015’te Sanayi Bakanlığı TGSD 2015 desteğiyle kurulmuştur.Fakat bugüne kadar aldığı finansal destek bununla sınırlı değildir. Geçen yıl 180 bin TL’lik İTÜ ARI Teknokent ve Melek Ağı desteğini almıştır.
Henüz 2 yıllık bir girişim olan Virasoft Yazılım, sunduğu hizmetlerle hastaneler arasında belli bir standart dil oluşturmayı da amaçlıyor.
İstanbul merkezli girişimin ilk hedefi Türkiye’de dijital patoloji alanında akla ilk gelen girişim olmak ve bir sonraki aşamada ise küresel çapta adını duyurmayı yakalamak var.
Virasoft’un Ar-Ge çalışmalarını daha başarılı bir şekilde sürdürmesini diliyor ve sağlık teknolojileri alanındaki ticari veya akademik çalışmalarınızı heyecenla takip ediyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mozaik Fotoğraf ile Para Kazanmak Mümkün Mü?