Daha Önce Hiç Kısa Film Çektiniz Mi?

Kısa film çekmek kavramı. Daha önce hiç film çekmek istediniz mi? Çocukluğunuzdan bulunduğunuz şu ana kadar aklınızdan geçmedi mi hiç? Bence kesinlikle geçti. En azından video çekip, çektiğiniz videoyu düzeltme çabasına girmişsinizdir.  İnstagram’a yada Facebook’a  video yüklerken bile videoyu kırpıp efektler ekleyip daha iyi görünmesini sağlayanlar bizleriz. Bizim gibi normal insanlar. Umarım daha önce bir çok film izlemişsinizdir. Bu filmlerin ortalama uzunluğu iki saat civarında olur. Bununla birlikte kısa film olarak tabir ettiğimiz en fazla on dakika uzunluğunda filmler olur. İşte benim bahsettiğim konuda budur. Sizden ne fazla bütçe talep eder ne de çok kaliteli bir yapıt ister. Kendi imkanlarınızla yapabildiğiniz kısa bir filmdir sadece. Asıl amaç anlatmak istediğiniz mesajı karşıya iletmektir.



kısa film yarışmaları

     Kısa Film Çekere Para Kazanmak Mümkün mü?

Aslına bakarsanız evet, kısa film çekerek para kazanmak mümkün diyebiliriz. Biz Türkler olarak çok yetenekli insanlarız fakat bizde şöyle bir durum var. Çok üşengeç kişileriz. Yetenekliyiz ama üşengeç oluşumuz sahip olduğumuz ışığı karartıyor. Ülkemiz üniversitelerinde, kendi isimleri adı altında her yıl çok sayıda kısa film yarışmaları yapılır. Bunun yanı sıra bir çok isimde kısa film festivalleri ve kısa film yarışmaları düzenlenir. Eğer telefonunuz yada video kameranız çok kalitesi düşük değilse işinizi görebilir.  Samsung S6 ve üzeri, Iphone 6 ve üzeri cihazların kameraları kısa film çekerken sizlere yeterli olabilir. Telefondaki bir çok yardımcı programla videolarınızı düzenleyebilirsiniz. Dilerseniz bilgisayarda daha iyi düzenlemek için ücretsiz yada ücretli programlar mevcut. Zaten ücretlide olsa çoğu kullanıcı gibi crack’li olarak kullanmaktayız. Zaten oyuncu ihtiyacı yok gibi bir şey. Muhtemelen herkesin arkadaş çevresi vardır. Eğlencesine, sadece gülmek için bile saçma sapan videolar çektiğiniz olmuştur. Belli mi olur, bu saçma videolar bile size fazla miktarda gelir sağlayabilir.

Kısa Film
Kısa Film

     Nasıl Para Kazanırım?

Öncelikle üşengeç olmamak gerek sanırım. hayata geçirecek bir fikriniz, düşünceniz olmalı. çektiğiniz kısa filmi  yapabildiğiniz en kaliteli bir biçimde efektlerle düzenlemeli ve hayata geçirmelisiniz. Kolay bir şey gibi düşünebilirsiniz ama emek işi zor olur. Her ne iş olursa olsun. En cesaret isteyen tarafıysa çektiğiniz kısa filmi yarışmalara yollamak olduğunu düşünüyorum. Sonuçta işin ucunda kazanamamak, dereceye girememekte var. Ama kazandığınızda büyük kazanırsınız. Dilerseniz aşağıda fransız bir üniversite öğrencisinin hazırlamış olduğu kısa filmleri izleyelim. Kendisi bu kısa filmler ile baya ünlü olmuş ve ülke çapında tanınmıştır.

http://www.buzzimam.com/daha-once-hic-kisa-film-cektiniz-mi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Virasoft Hastalık Teşhisini Daha da Kolaylaştıracak

Mozaik Fotoğraf ile Para Kazanmak Mümkün Mü?